torsdag 24. mars 2011

Knaske - Knekkebrød




Etter en temmelig lang pause fra
hjemmelagede knekkebrød kjente jeg 
behovet etter noe skikkelig grovt å 
spise etter en helg på hotell med mer mat
enn en liten kropp har godt av.
Har funnet meg en god oppskrift på
knekkebrød, men fyller gjerne på med 
både valnøtter og gresskarkjerner.
Hakkede mandler eller hasselnøtter er
også godt å fylle på med.


Knekkebrødene er kjempelette å lage!

Sett ovnen på 190 grader varm luft

Bland:
3,5 dl grovt rugmel
2 dl solsikkekjerner
3,5 dl havregryn
1,5 dl havrekli
1,5 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
7 dl vann
Evt en ts salt
Fyll på med det du måtte ønske av 
valnøtter (jeg bruker som regel en halv boks),
gresskarkjerner og annet knask.


Bland godt sammen og fordel det på to plater.
Stryk det utover med en slikkepott.
Del det opp i knekkebrødbiter
og putt det i ovnen.
Stekes i ca 40 min. 







Marianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar